toggler

Innovatie

Innovatie is ons DNA

Innovatie is misschien wel het woord dat het meest kenmerkt wat Stolk Flora onderscheidt in de markt. Omdat we niet alleen maar focussen op innovatie in teelttechniek, in duurzaamheid, in assortiment of in klantrelaties, maar in alles wat maar te vernieuwen valt. Met één duidelijke randvoorwaarde: een innovatie moet de wereld ook echt beter maken.

Teelt

Innovatie is overal in ons bedrijf terug te vinden. Het meest zichtbaar is ongetwijfeld onze aanpak om de orchideeënteelt te verduurzamen. Voorop staat dat Stolk Flora maximaal biologisch wil telen. Zo maken we bijvoorbeeld gebruik van biologische en bijvriendelijke voedingsstoffen en andere middelen van natuurlijke oorsprong om planten sterk te houden.

Daardoor creëren we een beter uitgangspunt voor het milieu. Telen volgens de biologische maatstaven betekent ook dat een orchidee opgroeit zoals in haar natuurlijke omgeving. Mooier, robuuster, authentieker. En met een eigen label: Your Natural Orchid.

Meer over biologisch kweken

Assortiment

Vernieuwing in het assortiment houdt de orchidee top of mind bij de consument. Daarom zoeken we continu naar variëteiten die iets toevoegen. Kleur, bloemvorm, uitstraling, houdbaarheid: elk aspect wat goed is, kan altijd nog beter. Als partner voor veredelaars introduceren we de komende jaren weer veel nieuwe aanwinsten.

Ons assortiment bekijken

Techniek

Ook in technische ontwikkelingen zoeken we graag grenzen op. De installatie van een warmtepomp op ons bedrijf in Bergschenhoek is er een goed voorbeeld van. Die techniek belast het milieu minder: vergeleken met collegatelers kan een orchidee van Stolk Flora met 18% minder energie toe.

Meer informatie over onze visie op duurzaamheid

Sociaal beleid

Ook in ons sociale beleid omarmen we graag vernieuwingen. Dat kan door mensen de kans te geven alles uit zichzelf te halen. En hen daarbij te stimuleren om hun eigen talenten te ontdekken. Ook als het gaat om mensen die, bijvoorbeeld door een verstandelijke beperking, een zetje op de arbeidsmarkt kunnen gebruiken. De hoge eisen die we stellen aan al onze medewerkers, kunnen niet bestaan zonder dat we daar een gelijkwaardige beloning tegenover stellen.

Verpakkingen

Een verpakking heeft functionele eigenschappen: bescherming, houdbaarheid, een middel tot communicatie. Maar dat hoeft niet per se met plastic. Temeer omdat innovatie in papier een product oplevert met minimaal dezelfde functionaliteit maar met een veel lagere footprint. Zo is Stolk Flora de eerste met een traywikkel en een hoes van papier. De balans voor het milieu: maar liefst 12.000 kilo plastic per jaar minder!

Benieuwd naar onze innovatieve verpakkingen?